Presentació

Qui som?


L'Associació Cultural Montcada ha estat i pretén ser encara, pionera en la difusió de la cultura i la història de Montcada i Reixac. Els nostres arxius documentals, bibliogràfics i fotogràfics es posen al servei de les persones, dels estudiants i dels tècnics en general.

L'Associació des de fa poc més d’un any i mig està treballant per digitalitzar una part del seu fons documental, feina adreçada a la recuperació, conservació i divulgació històrica del nostre municipi. Gràcies a les donacions de particulars, dia a dia el nostre patrimoni es va incrementant, i és per això, que calia posar fil a l’agulla i començar a crear una base de dades fiable.

Hem contractat un lloc (hosting informàtic), i hem comptat amb l’assessorament tècnic necessari per poder tirar endavant aquest projecte. Avui, gràcies a la universalitat de la xarxa d’Internet, els nostres arxius estaran allotjats, protegits i salvaguardats de possibles accidents, així com el cost material, i l’esforç personal que hem assumit.

Història


L’any 1981 un grup de sis persones comencen a treballar a fi de recuperar el patrimoni històric i cultural de Montcada i Reixac. Compten amb un local al carrer Major cedit per la Parròquia i amb un patrimoni format per un miler de fotografies i documents cedits per la senyora Montserrat Ubach. L’any 1985 s’aproven els Estatuts que han de regir les finalitats de la Associació.

Tot seguit es constitueix legalment l’entitat amb el nom de l'Associació Cultural Montcada. El seu creixement s’ha succeït regularment, tant pel que fa a la millora de les infraestructures com en l’increment del patrimoni i dels programes d’activitats. Avui, vint-i-nou anys més tard, podem dir que fem un servei al poble, i el poble ens ho agraeix tot fent créixer el nostre patrimoni. 

L’objectiu social de l'Associació Cultural Montcada, es d’acord amb els seus Estatuts, la de divulgar la Història, de Montcada i Reixac, i la Història, Folklore i costums de Catalunya.

Associació Cultural Montcada
Carrer Major 47
08110 Montcada i Reixac (Bcn)
93 575 11 03
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.