Skip to main content

Presentació

Qui som?


L'Associació Cultural Montcada ha estat i pretén ser encara, pionera en la difusió de la cultura i la història de Montcada i Reixac. Els nostres arxius documentals, bibliogràfics i fotogràfics els posem al servei de les persones, dels estudiants i els amants de la història en general.

L'Associació Cultural Montcada, Història i Tradicions continua treballant en la digitalització d’una part del seu fons documental, feina adreçada a la recuperació, conservació i divulgació històrica del nostre municipi. Gràcies a les donacions de particulars, dia a dia, el nostre patrimoni es va incrementant, i és per això, que posem el màxim esforç per ampliar la nostra base de dades.

Tenim contractat amb una empresa exterior un espai (Hosting informàtic) amb l’assessorament tècnic necessari per poder tirar endavant aquest projecte. Avui en dia, gràcies a la universalitat de la xarxa d’Internet, els nostres arxius estan allotjats, protegits i salvaguardats de possibles accidents, així com el que representa de cost material, i l’esforç personal que hem esmerçat.

Història


L’any 1981 un grup de sis persones comencen a treballar a fi de recuperar el patrimoni històric i cultural de Montcada i Reixac. Compten amb un local al carrer Major cedit per la Parròquia i amb un patrimoni format per un miler de fotografies i documents cedits per la senyora Montserrat Ubach. L’any 1985 s’aproven els Estatuts que han de regir les finalitats de la nova entitat.

Tot seguit es constitueix legalment l’entitat sota la figura jurídica de fundació amb el nom de Fundació Cultural Montcada. El seu creixement s’ha succeït regularment, tant pel que fa a la millora de les infraestructures com a l’increment del patrimoni i dels programes d’activitats. Avui, quaranta anys més tard, podem dir que fem un servei al poble, i el poble ens ho agraeix tot fent créixer el nostre patrimoni.

L’objectiu social de l'Associació Cultural Montcada, es el mateix que tenia l’antiga Fundació que estatuàriament defineix: “ Fomentar en el nostre poble, Montcada i Reixac, la recerca i el coneixement de les seves arrels històriques, el seu costumari i folklore, així com portar a terme una tasca cultural de tot ordre, vinculada especialment a la nostra terra”.

La Junta Directiva 12-IX-2022