Skip to main content

Fons Xavier Fabregas

Xavier Fàbregas (Montcada 1931- Palerm 1985), és un reconegut intel·lectual, que va destacar per la seva intensa activitat en l’àmbit de la crítica i la investigació teatral. També va escriure una vintena d’obres de teatre, llibres de viatges, assajos i nombrosos articles en revistes i diaris. 

En aquest apartat del web, trobareu un breu resum del perfil biogràfic d’aquest il·lustre montcadenc, juntament amb una relació exhaustiva dels treballs realitzats al llarg de la seva vida.

L'Associació Cultural Montcada, tenia en dipòsit una part del seu arxiu personal, obert al públic que ho volgués consultar. No obstant això, tenint en compte que la part més important del seu fons documental estava a la Biblioteca del Monestir de Montserrat es decidí, conjuntament amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac, integrar aquesta part en l’esmentada Biblioteca. Així l’Arxiu Fàbregas es troba a hores d’ara en un sol lloc, per tal de facilitar la seva consulta per part dels estudiosos.

El trasllat i la cessió del material al monestir benedictí es va fer el 18 d’octubre de 2021, amb l’assistència de representants de l’ACM i de la regidoria de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.