POETICAE 2021

Tot i la situació de pandemia, aquest any es farà una nova edició del Poeticae. Estem segurs que prenent les mesures adequades, les activitats es podran dur a terme en absoluta seguretat pels participants.

La Associació Cultural Montcada, s'adhereix a aquesta celebració i posa els seus recursos a disposició d'aquesta proposta.

ELISENDA DE MONTCADA DE PINOS

         L'ASSOCIACIÓ CULTURAL MONTCADA

 

 

 

 

 

Us convida a la conferència que donarà l'historiador Josep maria Vilarrúbia-Estrany, sobre la històrica figura de la Raina Elisenda de Montcada, fundadora del Monastir de Pedralbes. L'acte es celebrarà al nostre local social, al carrer Major 4, el dia 29 de gener (dimecres) a les 19:30.

La xerrada serà il.ustrada amb el documental produit per TV3, "La tomba de la Reina Elisenda de Montcada"

 

ELISENDA DE MONTCADA DE PINOS

 (Aitona 1292 - Barcelona 1364)

 

A partir del personatge, la quarta muller del rei Jaume II el Just ens traslladem a l'edat mitja catalana. Destaquem de la seva vida la fundació del monestir de Santa Maria de Pedralbes. És un monumento medieval que paga la pena visitar-lo, tan per la seva singular arquitectura com pel contingut museístic que conserva, a destacar l'espectacular col·lecció de retaules factici i la tomba de la reina Elisenda. Aquest cenobi té la singularitat de tenir en estil gòtic el claustre més gran del món. Ampliat en diverses etapes, avui mostra un estatuto remarcable de conservación, havent superat miraculosament, els estralls conseqüents as avatars històrics revolucionaris patits al llarg de la seva existència.   

 

 

 

 

 

Darrera Circular Informativa (Gener – Abril 2020)

Benvolguts amics i amigues,

Us fem arribar la programació dels actes corresponents al primer quadrimestre de 2020.

Aquest mes recordarem a la reina Elisenda de Montcada i la seva colossal obra del Monestir de Pedralbes.

A més a més tenim pensat, programar una conferència per recordar la insigne figura de la música universal Ludwig van BEETHOVEN, en complir-se aquest any els 250 aniversari del seu naixement. Contarem amb la presència de l’expert musicòleg Albert Ferrer Flamarich el qual ja hem tingut ocasió d’escoltar-lo en varies ocasions al nostre local. La data us serà comunicada oportunament.

Us avancem que el proper 16 d’abril presentarem “Quaderns”, (el número 40), la nostra estimada publicació en la que deixem constància de fets històrics del nostre poble. I com cada any estarem presents a la tradicional  Fira de Sant Jordi, al carrer Major

Aprofitem l’avinentesa per agrair una vegada més el vostre suport, imprescindible per seguir treballant per la cultura de la nostra vila. També recordar-vos, que teniu l’Arxiu Fotogràfic accessible per a consulta a través d’internet entrant a la nostra web de l’Arxiu Històric.

Fins aviat, amb els millors desitjos pel nou any que encetem.

LA JUNTA DIRECTIVA

Montcada i Reixac, gener de 2020 

Leer más: Darrera Circular Informativa (Gener – Abril 2020)

Associació Cultural Montcada
Carrer Major 47
08110 Montcada i Reixac (Bcn)
93 575 11 03
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.