Skip to main content

CONFERÈNCIA: EL CANVI CLIMÀTIC I L’ENERGIA. ÈXIT I FRACÀS DE LA CIVILITZACIÓ

El proper dijous 23 de maig de 2024, a les 19 hores, tindrem entre nosaltres a Ferran Vallespinós Riera, fill de la nostra vila i reconegut biòleg que dissertarà sobre el tema de candent actualitat:

El canvi climàtic i l'energia. Èxit i fracàs de la civilització.

Aquesta conferència es farà al nostre local del carrer Major núm. 47

 

 

 

Ferran Vallespinós Riera (Montcada i Reixac, 1948) és doctor en Ciències Biològiques, especialitzat en microbiologia marina.

Ha realitzat moltes campanyes oceanogràfiques en mars de tot el món. Ha estat professor universitari, investigador del CSIC, consultor ambiental i lluitador a favor de les energies renovables i la transició energètica, havent publicat diverses obres científiques.

També ha estat alcalde de Tiana (1995-2007), i ha treballat en el món editorial en la traducció de nombrosos llibres de l’italià, anglès i francès. Participa com articulista en els “Diari de Girona”, “Cortum Club de debats” i també en la revista “el Triangle”.

D’esperit aventurer i esportista l’any 2014 amb dos companys va creuar l’Atlàntic, en un veler de 12 metres. 

A la seva gran activitat científica, cal afegir la seva vesant d’autor literari havent publicat dues novel·les: “Los colores del último Puerto” i “Las horas huecas” i acaba d’enllestir una tercera: “Fuera de lugar”.