Skip to main content

EL PES DE LA HISTÒRIA A L'IDENTITAT BLAUGRANA

L’Associació Cultural Montcada i la Penya Barcelonista de Montcada i Reixac - que enguany commemora el seu 50é aniversari de la seva fundació -  organitzem conjuntament una xerrada-col·loqui amb el títol:

 "El pes de la història a la identitat blaugrana"

 en la qual participaran com a conferenciants, un duet de luxe -  l’Enric Calpena i en Josep Maria Solé i Sabaté – i que tindrà lloc a l'Auditori municipal, el proper 28 de maig, a les 18.30h.

 L’Enric Calpena (Barcelona, 1960), és periodista y professor de Comunicació de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. També és llicenciat en Dret. Especialitzat en divulgació històrica, ha treballat com a productor executiu, director, guionista, realitzador i presentador de diversos programes relacionats amb la història a diverses cadenes de televisió, com ara TV3 on és de les cares més conegudes especialment pel seu pas pels Informatius i la presentació de diversos concursos. Podeu llegir una ressenya biogràfica seva aquí.

En Josep Maria Solé i Sabaté (Miralcamp, 1950), que ja ha col·laborat amb nosaltres en altres ocasions, és doctor en Història per la Universitat de Barcelona i també és llicenciat en Filosofia. Especialitzat en Història Contemporània, és catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat nombroses monografies i ha dirigit estudis, particularment ha desenvolupat molts treballs sobre la guerra civil i la postguerra. També ha dirigit i presentat programes de ràdio i televisió, amb tertúlies sobre l'actualitat o sobre la història.Trobareu aquí una ressenya biogràfica seva.

Coneixedors experts de la història del F.C.Barcelona han publicat diversos estudis d’investigació, així com algunes novel·les històriques:

Enric Calpena:

- El primer capità

- En guerra

Josep Maria Solé i Sabaté:

- Sunyol, l'altre president afusellat

- Barça, 110 anys fent història

- El Barça en guerra (1936-1939)

- El Barça a la postguerra

Actualment ambdós participen en el programa de divulgació històrica En guàrdia, a Catalunya Ràdio; un espai històric que des del 2001 compta amb més de 1000 programes emesos, amb en Calpena com a director i presentador, i en Solé i Sabaté com a col·laborador habitual des de fa més de 15 anys, en què repassen, amb un convidat, temes relacionats amb la història de Catalunya o la Universal.